Afdeling Reserveringen - Revenue Management

Door Pim van Dijk  -  02 oktober 2022

De afdeling reserveringen en Revenue Management (ook wel Yield management genoemd) zijn belangrijke afdelingen binnen een hotel. Dit is tenslotte de plek waar vaak het eerste gastencontact plaats vindt en waar de omzet van de hotelkamers wordt gerealiseerd.

 

Wat doet de afdeling reserveringen?

Via telefoon, email, reserveringssystemen en websites vinden potentiële gasten hun weg naar de afdeling reserveringen. Hier wordt gezorgd voor een correcte afhandeling van de reserveringen. Gegevens worden verwerkt in systemen, gekoppeld aan correcte tarieven, betalingsafspraken gemaakt en bevestigen verstuurd. De afdeling reserveringen verzorgt de hotelreservering voor zowel individuele gasten als groepen.

 

Het commerciële proces

Prijsafspraken met reisbureaus, touroperators en bedrijven worden normaal gesproken gemaakt door de afdeling Sales, uiteraard in overleg met Revenue Management, Directie en hoofdkantoor. De Revenue Manager zet vervolgens de strategie uit. Wanneer de verschillende kortingstarieven wel en niet worden ingeboekt met welke restricties. De afdeling reserveringen verwerkt dan binnen deze richtlijnen de reserveringen.

 

Afdeling hotelreservering in de hotel organisatie

In kleinere hotels is de afdeling hotelreserveringen vaak onderdeel van de Front Office of receptie. Bij grotere hotels kan dat ook maar valt het vaak onder de afdeling Sales, de Revenue Manager of een commerciële afdeling waar dan ook zaalreserveringen onder valt. Bij ketens en hotelgroepen zie je vaak een gecentraliseerde afdeling reserveringen die voor meerdere hotels werkt.

 

Werktijden Reserveringsmedewerkers

Reserveringmedewerkers werken meestal op kantoortijden. In sommige hotels is het reserveringskantoor ook op zaterdag open en als er veel zaken wordt gedaan met bijvoorbeeld Amerika, dan zal het kantoor ook in het begin van de avond nog open zijn. De functie van medewerker reserveringen wordt zowel fulltime als parttime aangeboden.

 

Gewenste opleiding

Voor een startfunctie in deze afdeling is een minimale opleiding van niveau 4 noodzakelijk, bijvoorbeeld MTRO, TIO, Middelbare Horeca school of Hogere Hotelschool.

Je moet beschikken over de nodige taalkennis en een commercieel gevoel hebben. Accuraat werken is belangrijk en wat ervaring in de receptie is vaak wel een pré.

 

Voor een overzicht van actuele openstaande vacatures reserveringen en Revenue Management  klik op:

Vacatures Reserveringen -  of  Revenue Management - Yield, vacatures

Staan er nu geen interessante vacatures open? Schrijf je dan in voor de email alert, je krijgt dan automatisch nieuw geplaatste vacatures die voldoen aan je voorkeuren gratis in je inbox.

 

 

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:

Naam*
E-mailadres
Je bericht*
Neem de code over*
Captcha

Adverteren

U kunt adverteren op deze website, neem hiervoor contact met ons op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers

Volg ons

Blijf via de sociale media op de hoogte