Hoe start je jouw hotel carrière in corona tijden

Door Stella Peperkoorn  -  16 mei 2021

Je zit vol ambitie om een mooie hotel carrière te starten maar het internationale reisverkeer staat stil, buitenlandse toeristen en zakenmensen blijven in grote getalen weg uit Nederland, veel hotels zijn bij gebrek aan gasten gesloten en de hotels die nog open zijn hebben veelal een zeer lage bezettingsgraad.  

 

Carrière kansen

Door deze omstandigheden tref je bijna geen hotel vacatures meer aan. De arbeidsmarkt is, in het ieder geval voor korte termijn, volledig omgeslagen. Hoe pak je dat dan aan als je wel een hotel carrière ambieert en nu op zoek bent naar een mooie startfunctie.

Het is belangrijk te realiseren dat de hotellerie in deze tijden kosten zoveel mogelijk zal willen beperken en daarom ook niet iedere hotel vacature zullen publiceren. Ook goed te weten dat Nederlanders dit jaar graag op vakantie zullen gaan in eigen land waardoor veel hotels het ook weer druk zullen krijgen. Dat geeft dan ook weer carrière kansen.

 

Proactief solliciteren

Denk eens na over de regio waarin je graag wil werken en/ of welk type hotel waarin je graag werkzaam wil zijn. Inventariseer vervolgens welke werkgevers voor jou interessant zijn en stuur daar proactief een open sollicitatie naartoe. Motiveer in je sollicitatiebrief goed waarom je juist in dit hotel wilt werken en voor welke functies of afdeling je graag in aanmerking wilt komen. Wees niet bang een stapje lager te beginnen, gemotiveerde mensen maken in de hotellerie snel promotie en interne kandidaten krijgen bijna altijd voorrang!

 

Blijf op de hoogte van nieuwe hotel vacatures

Zorg daarnaast dat je op de hoogte blijft van nieuwe hotel vacatures.  Meld je aan voor de gratis email alert van WerkenineenHotel.nl, je krijgt dan automatisch de nieuw geplaatste vacatures die voldoen aan jouw voorkeuren in je inbox. Houd de website van de hotels zelf in de gaten of de social media groepen als er geen vacature pagina op de website staat.

 

Doorzettingsvermogen

Er wordt in deze tijden een groter beroep gedaan op je doorzettingsvermogen maar geef niet op want de Hotellerie is een mooie dynamische internationale branche met veel mogelijkheden voor een mooie carrière.

 

 

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:

Naam*
E-mailadres
Je bericht*
Neem de code over*
Captcha

Adverteren

U kunt adverteren op deze website, neem hiervoor contact met ons op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers

Volg ons

Blijf via de sociale media op de hoogte