Word in 5 stappen een onweerstaanbare werkgever!

Door Stella Peperkoorn  -  01 november 2022

Waarschijnlijk vertel ik niets nieuws als ik aangeef dat de arbeidsmarkt en dan met name in de horeca erg krap is. De meeste, maar zeker ook de goede werknemers, hebben op dit moment een baan. Wil je goed personeel werven, zul je deze groep mensen moeten overtuigen waarom ze hun baan moeten opzeggen en ze voor jou moeten kiezen. Zij kiezen niet alleen voor een baan. De visie, doelen en bedrijfscultuur zijn minstens zo belangrijk. Kandidaten kiezen het liefst voor een bedrijf wat zichtbaar is en waar ze trots op kunnen zijn. Met “employer branding” presenteer je zowel de wervingsstrategie als de online reputatie van je bedrijf. Maar hoe zorg je nou voor een goede employer branding en hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap overkomt bij deze kandidaten? WerkenineenHotel.nl helpt je in 5 stappen te profileren als onweerstaanbare werkgever!

Stap 1: Wees authentiek!

Wie opvalt straalt authenticiteit uit. Wat maakt jouw organisatie uniek, wat maakt werknemers trots en waarom willen ze graag voor jou werken? Om dat te bepalen, heb je input van je zittende werknemers nodig. Een kwantitatieve vragenlijst onder alle medewerkers is wellicht een goed idee.

Stap 2: Focus niet alleen op nieuwe medewerkers

Employer branding is niet alleen belangrijk voor nieuwe medewerkers. Hoe kun je dan ooit een positief beeld naar buiten toe uitdragen als je ontevreden medewerkers hebt? Werken aan de sfeer en de cultuur in een bedrijf is dus minstens zo belangrijk. Organiseer jaarlijks een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Daaruit kun je opmaken hoe men oordeelt over sfeer, management, salariëring, carrièrekansen opleidingsmogelijkheden en andere zaken die belangrijk zijn om voor een bedrijf te kiezen.

Stap 3: Doe wat je zegt

Imago wordt voor het grootste deel bepaald voor gedrag. Je kunt nog zo’n mooie campagne bedenken, als iemand een slechte ervaring met je heeft gehad, is dat allemaal voor niets. Zorg dus dat je niet alleen vertelt hoe leuk jouw bedrijf is, maar laat dat ook merken. Dat begint al met het netjes afhandelen van sollicitaties. Als mensen niks meer van je horen, heeft dat een negatief effect.

Stap 4: Geef medewerkers een stem

Een van de grootste frustraties van medewerkers is dat ze niet gehoord worden. Wil je medewerkers echt betrokken maken in je bedrijf, geef ze dan een duidelijke stem. Laat ze meedenken over innovaties, plannen voor de toekomst of over manieren waarop ze hun eigen werk positief kunnen beïnvloeden.  Dit kun je doen door bijvoorbeeld een wekelijks werkoverleg te introduceren, waar medewerkers punten kunnen aandragen.

Stap 5: Creëer een bedrijfspagina met werknemersinformatie

Het hart van je employer branding is je eigen bedrijfspagina met werknemersinformatie, dat is dus heel iets anders als de gastinformatie die op jouw website staat.
Op deze pagina moeten potentiële werknemers niet alleen alle vier de bovenstaande punten kunnen vinden, maar ook direct een link vinden naar alle vacatures. Met employer branding presenteer je zowel de wervingsstrategie als de online reputatie van je bedrijf.  Zeer belangrijk om hier gebruik van te maken!

Gratis bedrijfspagina op WerkenineenHotel.nl!

Wist je dat je bij ons abonnement een gratis bedrijfspagina krijgt om direct aan de slag te gaan met Employer branding? Veel van onze klanten benutten deze belangrijke pagina zeer goed! Benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet? Kijk eens op de bedrijfspagina van Radisson Blue Amsterdam of de pagina van Hilton Amsterdam  Airport Schiphol
WerkenineenHotel.nl is een kwaliteitsplatform, niet verbonden aan headhunters of bemiddelaars, waarop je voor een vast bedrag onbeperkt vacatures kunt plaatsen op twee websites. Alle vacatures worden namelijk gratis doorgeplaatst naar WerkenindeHoreca.nl, een sterk merk dat vooral voordeel oplevert bij het vervullen van jouw F&B vacatures.

Kijk voor meer informatie op onze website of meld je aan via onderstaande button!

 

 

 

 

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:

Naam*
E-mailadres
Je bericht*
Neem de code over*
Captcha

Adverteren

U kunt adverteren op deze website, neem hiervoor contact met ons op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers

Volg ons

Blijf via de sociale media op de hoogte