Zo komt jouw kandidaat wel opdagen voor dat sollicitatiegesprek!

Door Eva Bates  -  15 februari 2024

Daar zit je dan, maandagochtend 10.30 uur. Na het maken van een creatieve en motiverende vacaturetekst heb je een aantal kandidaten uitgenodigd voor een gesprek.
Om 11.00 uur heb je afgesproken en je hebt net een bak koffie gepakt en de CV van de kandidaat doorgenomen om je voor te bereiden op het gesprek. Inmiddels is het 11.20 uur en geen spoor van de kandidaat, ook heb je geen afmelding ontvangen. Klinkt dit bekend?  Wij geven je 5 tips!

1.    Handel snel
Hoe lang zit er tussen de sollicitatie, het contact en de uitnodiging voor het gesprek? Door snel te handelen laat je weten dat de sollicitatie belangrijk is en gewaardeerd wordt.

2.    Communiceer helder
Heeft de kandidaat een bevestiging ontvangen van de uitnodiging?
Vertel in de bevestiging altijd waar het gesprek plaats gaat vinden, met wie het gesprek wordt gevoerd en of er nog meer personen bij het gesprek aanwezig zijn. Zo weet de kandidaat waar hij of zij aan toe is. Plaats ook een routebeschrijving (zowel voor auto als openbaar vervoer) in de bevestiging zodat de kandidaat de locatie gemakkelijk kan vinden.

3.    Bied een alternatieve datum of ander tijdstip aan
Mogelijk is de kandidaat verhinderd tijdens de datum die je hebt voorgesteld. Geef hem of haar de mogelijkheid om te kiezen uit een alternatieve datum of een ander tijdstip. Doe je dit niet dan laat je misschien een goede kandidaat lopen, dat zou zonde zijn!

4. Vraag de kandidaat de afspraak te bevestigen.
Het meest efficiënt is het om telefonisch een afspraak te maken en deze dan te bevestigen. Soms is dat echter niet mogelijk of niet handig. Als de afspraak niet telefonisch tot stand is gekomen, vraag de kandidaat dan de afspraak per email te bevestigen.

5.    Kies voor een kwalitatief wervingskanaal
Kijk eens kritisch naar het wervingskanaal wat je gebruikt. Veel kanalen zijn verbonden met headhunters of bemiddelaars die ook op zoek zijn naar kandidaten voor hun opdrachtgevers. Deze bedrijfsonderdelen hebben vaak toegang tot de database van het wervingskanaal en kunnen zo kandidaten die silliciteren op jouw vacatures benaderen. Jouw goede naam wordt dan dus eigenlijk gebruikt om een database op te bouwen voor eigen gebruik.

WerkenineenHotel.nl is een kwaliteitsplatform, niet verbonden aan headhunters of bemiddelaars, waarop je voor een vast bedrag onbeperkt vacatures kunt plaatsen op twee websites. Alle vacatures worden namelijk gratis doorgeplaatst naar WerkenindeHoreca.nl, een sterk merk dat vooral voordeel oplevert bij het vervullen van jouw F&B vacatures. Uniek aan ons platform is dat wij alle vacatures met beeldmateriaal doorplaatsen naar onze sociale media. Hiermee wordt de vacature breed uitgezet onder de juiste doelgroep met een goed beeld van de sfeer in het bedrijf.

Kijk voor meer tips op onze website of meld je via onderstaande button direct aan om jouw vacatures te plaatsen ons kwaliteitskanaal!

 

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:

Naam*
E-mailadres
Je bericht*
Neem de code over*
Captcha

Adverteren

U kunt adverteren op deze website, neem hiervoor contact met ons op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers

Volg ons

Blijf via de sociale media op de hoogte