Afwas keuken en Stewarding

De Stewarding is verantwoordelijk voor de afwas keuken en het verzorgen, onderhouden, transporteren en opslaan van materialen zoals glaswerk, zilver bestek en buffetschalen. Deze afdeling zorgt dat de materialen netjes blijven en op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Als door extra drukte materiaal moet worden ingehuurd, dan wordt dit ook door de Stewarding geregeld. Soms ondersteunt Stewarding tevens met het ophouwen van feest- en vergaderzalen.

De schoonmaak van keukens en ruimtes achter de schermen is vaak ook de verantwoordelijkheid van deze afdeling. Het gebeurt steeds meer dat de afwas keuken en de schoonmaakwerkzaamheden worden uitbesteed. In een aantal hotels valt deze afdeling onder de chef kok of onder de hoofd huishouding.

De werktijden zijn afhankelijk van de bedrijfsdrukte. Er wordt zowel op weekdagen als in het weekend gewerkt in dagdiensten, avonddiensten en nachtdiensten. In deze afdeling kan vaak ook parttime worden gewerkt, veel mogelijkheden voor horeca bijbanen.

Voor veel banen binnen de afdeling stewarding wordt geen opleiding gevraagd. Persoonlijke kwaliteiten als goede hygienne, betrouwbaarheid, stiptheid en op tijd komen zijn belangrijk. De functie van hoofd stewarding is meestal geen startfunctie. Als dit wel het geval is dan wordt daar vaak een Middelbare Horeca school niveau 4 of Hogere Hotelschool opleiding voor gevraagd.

Klik hier voor een vacature overzicht van openstaande banen en bijbanen in de stewarding en afwas
Afwas keuken stewarding, vacatures, banen, bijbaan

Adverteren

U kunt adverteren op deze website, neem hiervoor contact met ons op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers

Volg ons

Blijf via de sociale media op de hoogte