Conciërge, portiers of bagagisten

De conciërge in een hotel geeft de gast informatie over het hotel en de stad. Hij of zij regelt hotel en restaurant reserveringen, kaartjes voor voorstellingen, autoverhuur, toeristische bezienswaardigheden e.d.

De (buiten) portier zorgt dat de auto van de gast geparkeerd wordt, houdt de deur open voor de gast, neemt de bagage aan en regelt desgewenst taxi’s.

De bagagist zorgt ervoor dat de bagage van en naar de kamer wordt gebracht, doet kleine technische reparaties in de kamers, doet lichte schoonmaakwerkzaamheden, brengt post en boodschappen naar de kamers en doet hand en spandiensten voor receptie en conciërge. 

Niet ieder hotel heeft voor deze taken een aparte medeweker in dienst. Vaak worden deze taken gecombineerd met andere functies of zijn de taken ondergebracht bij de receptie. De baan van bagagist en portier worden in vacatures ook als bijbaan aangeboden.

De medewerkers in de functies van conciërge, portier of bagagist werken meestal in een rooster en kunnen worden ingedeeld op 7 dagen per week in een ochtend of avond dienst, sommige hotels kennen tevens nachtdiensten voor deze banen.

In deze functies is het spreken van talen, representatief zijn, gastgerichtheid en beschikken over een autorijbewijs belangrijk. Persoonlijke kwaliteiten zijn vaak belangrijker als genoten opleiding.

klik op onderstaande link voor de openstaande vacatures 

Conciërge, portier of bagagist vacatures

Adverteren

U kunt adverteren op deze website, neem hiervoor contact met ons op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers

Volg ons

Blijf via de sociale media op de hoogte