Bediening

Restaurant, bar, banqueting, ontbijt, roomservice of minibar

Een baan in de bediening, ook wel F&B genoemd, in een hotel is erg afwisselend. In veel hotels wordt er ontbijt, lunch en diner geserveerd en vaak zijn er één of meerdere restaurants één of meerdere bars, roomservice en zaalaccommodatie voor vergaderingen, feesten en partijen. De hotelkamers hebben soms kleine koelkastjes met dranken (minibar) die dagelijks worden bijgevuld.

Elke "outlet" heeft zo zijn leuke kanten. Bij een functie in de bar of in het restaurant weet je meestal van te voren niet hoe druk het zal gaan worden, elke dag is weer anders en kennis van de produkten om deze vervolgens aan gasten te kunnen adviseren en verkopen is belangrijk.

Produktkennis in het ontbijt is minder complex, de werktijden vrij regelmatig en gastencontact is meer verzorgend dan adviserend.

Bij het bedienen in de zalen of banqueting weet je van te voren vaak wel wat er gaat gebeuren. Het is daar belangrijk om de werkzaamheden goed te plannen en organiseren zodat de gasten op de geplande tijd krijgen wat zij besteld hebben. Werken in de afdeling banqueting is zeer afwisselend, vergaderingen, congressen, productpresentaties, recepties, diners of lunches, elke dag is weer anders. In deze afdeling is het goed mogelijk parttime te werken en je vindt hier dan ook de meeste vacatures voor bijbanen.

De afdeling roomservice brengt maaltijden en dranken naar de kamer van de gast. Het is belangrijk dat dit binnen redelijke tijd op de juiste temperatuur en met alle benodigdheden materialen in de kamer van de gast wordt gebracht. De medewerker roomservice neemt vaak zelf telefonisch de bestelling op van de gast, communiceren in verschillende talen en enige commerciële vaardigheid zijn daarom van belang in deze functie. Tevens is zelfstandigheid in deze functie vaak een belangrijke eigenschap.

Degene die de minibars bijvult werkt meestal alleen en heeft niet veel gastencontact. Zelfstandigheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid zijn voor deze baan belangrijke eigenschappen van een medewerker.

De werktijden in de bediening wisselen van hotel tot hotel van en van afdeling tot afdeling. De afdelingen zijn meestal 7 dagen per week geopend en je kunt dus worden ingeroosterd op week en weekenddagen. De afdeling roomservice is soms tevens ’s nachts geopend.

Opleidingseisen bij vacatures voor startfuncties in de bediening zijn afhankelijk van het bedrijf en de afdeling waarvoor men wil gaan werken.

klik op onderstaande link voor een overzicht van actuele vacatures:
bediening vacatures

Adverteren

U kunt adverteren op deze website, neem hiervoor contact met ons op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers

Volg ons

Blijf via de sociale media op de hoogte