Receptie en Guest Relations

De receptie is de plek waar de gast kan inchecken, uitchecken en op allerlei gebied informatie kan krijgen. Er is veel gasten contact en in de meeste hotels is de receptie 24 uur per dag, 7 dagen per week bemand. De diensten worden middels een rooster ingedeeld en meestal werkt een receptionist zowel ochtend, avond en nachtdiensten op doordeweekse dagen en in het weekend. Meestal zijn er voor de receptie medewerkers geen vaste werktijden. Sommige bedrijven hebben vaste mensen in dienst die uitsluitend nachtdiensten werken, vaak doen zij dat dan in een part-time dienstverband. Deze functies worden dan night auditor, night manager of  nachtportier genoemd.

Het is in voor een receptionist(e) belangrijk om nauwkeurig en netjes te werken, je hebt een goede beheersing nodig van vreemde talen en kunnen omgaan met computers. Verder zul je flexibel moeten zijn, representatief en zeer gastgericht. Vaak is een rijbewijs wel van belang om te hebben. De meest gevraagde opleiding voor een startfunctie in de receptie is MTRO niveau 4, Middelbare Horeca school niveau 4, Hogere hotelschool, receptioniste niveau 3 of een Tio opleiding.

Hotels bieden receptie functies aan op verschillend niveaus, uiteraard voor receptionist(e) en daarnaast ook leerplaatsen en stageplaatsen. Leidinggevende functies zijn Shiftleader of Service Manager, assistent Front Office Manager of assistent hoofd Receptie en Front Office Manager of Hoofd Receptie.

Werken in Guest Relations

Sommige hotels hebben een aparte guest relations afdeling maar meestal is dit geen aparte afdeling en worden deze taken door de receptie, de huishouding of het management van het hotel uitgevoerd. De functie an Guest Relations Officer zorgt voor de vaste gasten, cadeautjes in de hotelkamers, secretariële ondersteuning voor gasten en lost klachten op voor gasten.

In deze baan is het uitermate belangrijk om mensen goed aan te kunnen voelen, communicatief zeer vaardig te zijn, goede beheersing te hebben van vreemde talen, representatief zijn en beloftes nakomen. De meest gevraagde opleiding voor een startfunctie in Guest Relations is MTRO niveau 4, Middelbare Horeca school niveau 4 of de Hogere Hotelschool

Klik op de link hieronder voor een actueel overzicht van vacatures: 

Receptie of Guest Relations vacatures

Adverteren

U kunt adverteren op deze website, neem hiervoor contact met ons op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers

Volg ons

Blijf via de sociale media op de hoogte