Hotel Receptie en Guest Relations en de openstaande vacatures, banen en bijbanen

Werken in de Hotel Receptie

De hotel receptie is de plek waar de gast kan inchecken, uitchecken en op allerlei gebied informatie kan krijgen. Er is veel gasten contact en in de meeste hotels is de receptie 24 uur per dag, 7 dagen per week bemand. De diensten worden middels een rooster ingedeeld en in veel hotels werkt een receptionist zowel ochtend, avond en nachtdiensten op doordeweekse dagen en in het weekend. Veelal hebben de hotel receptie banen geen vaste werktijden. Sommige hotels hebben vaste mensen in dienst die uitsluitend nachtdiensten werken, vaak doen zij dat dan part-time in een nacht bijbaan. Deze banen of bijbanen worden dan night auditor, night manager of hotel nachtportier genoemd.

Het is in een receptiebaan belangrijk om nauwkeurig en netjes te kunnen werken, je hebt een goede beheersing nodig van vreemde talen en kunnen omgaan met computers. Verder zul je flexibel moeten zijn, representatief en zeer gastgericht. Vaak is een rijbewijs wel van belang om te hebben. De meest gevraagde opleiding bij een receptie vacature voor een startfunctie in een hotel receptie is MTRO niveau 4, Middelbare Horeca school niveau 4, Hogere hotelschool, receptioniste niveau 3 of een Tio opleiding.

Hotels bieden receptie vacatures aan op verschillend niveaus, uiteraard banen voor receptionist en soms banen voor leerlingen in de receptie. Leidinggevende vacatures zijn Hotel Shiftleader receptie, assistent Front Office Manager of assistent hoofd Receptie en Front Office Manager of Hoofd Receptie.

Werken in Guest Relations

Sommige hotels hebben een aparte guest relations afdeling, in de meeste hotels is dit geen aparte baan en worden deze taken door de receptie, de huishouding of het management van het hotel uitgevoerd. De baan van Guest Relations Officer zorgt voor de vaste gasten, cadeautjes in de hotelkamers, secretariële ondersteuning voor gasten en lost klachten op voor gasten.

In deze baan is het uitermate belangrijk om mensen goed aan te kunnen voelen, communicatief zeer vaardig te zijn, goede beheersing te hebben van vreemde talen, representatief zijn en beloftes nakomen. De meest gevraagde opleiding voor een hotel vacature voor een startfunctie in Guest Relations is MTRO niveau 4, Middelbare Horeca school niveau 4 of de Hogere Hotelschool

Klik hier voor een actueel hotel vacature overzicht voor banen in de hotel receptie of Guest Relations: 

Hotel receptie of Guest Relations, vacatures, banen, bijbanen 

Adverteren

U kunt adverteren op deze website, neem hiervoor contact met ons op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers

Volg ons

Blijf via de sociale media op de hoogte