Reserveringen - Revenue Management

Reserveringen en Yield management (of Revenue Management)  valt in sommige bedrijven onder Sales, soms onder Front Office en soms apart onder Rooms Division.

De afdeling reserveringen verzorgt hotelreserveringen voor zowel groepen als individuele gasten. Dit kan telefonisch maar ook via internet, e-mail of fax. In kleinere hotels worden de reserveringen door de receptie afgehandeld. Yield Management zorgt voor een optimale balans in bezetting en kamerprijs.

Als een hotel een aparte afdeling reserveringen heeft dan wordt daar meestal gewerkt op kantoortijden. In sommige bedrijven is het reserveringskantoor tevens op zaterdag geopend' De functie van medewerker reserveringen wordt ook regelmatig part-time aangeboden.

De meest gevraagde opleiding voor een startfunctie in reserveringen is Middelbare Horeca school niveau 4, Hogere hotelschool, MTRO niveau 4 of het Tio college. Goede bekwaamheid in vreemde talen, commercieel gevoel, accuraat werken en kunnen werken met computers zijn belangrijke eigenschappen van een medewerk(st)er reserveringen.

Klik op onderstaande link voor een actueel vacature overzicht:
Reserveringen, vacatures -  of  Revenue Management - Yield, vacatures

Adverteren

U kunt adverteren op deze website, neem hiervoor contact met ons op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers

Volg ons

Blijf via de sociale media op de hoogte