Keuken/ koks

In de keuken van een hotel worden uiteraard de gerechten voor de gasten bereid, er is veel afwisseling in de werkzaamheden. Er wordt door de koks gekookt voor het à la carte restaurant maar er gaan ook gerechten naar de afdeling Roomservice. Het ontbijt moet worden klaargemaakt, hapjes en kleine gerechten voor de bar, er is vaak een tweede restaurant of koffieshop en als een hotel ook zalen heeft, dan kunnen ook daar maaltijden, hapjes en snacks geserveerd worden. Tenslotte wil het personeel ook graag eten dus wordt er door de koks tevens voor de collega’s gekookt.

Grotere keukens zijn ingedeeld in verschillende onderdelen die parties worden genoemd. Zo is er een parti voor voorgerechten en groenten, hoofdgerechten en voor nagerechten. Een baan als hoofd van een parti wordt Chef de Parti genoemd.

Er wordt door de koks in de keuken gewerkt in verschillende diensten en werktijden verschillen sterk van bedrijf tot bedrijf. In de meeste hotels zijn de keukens 7 dagen per week geopend en kun je dus worden ingeroosterd op week en weekend dagen. Soms worden ook bijbanen aangeboden in de keuken.

Hygienne, teamwork en goede organisatie en planning van werkzaamheden zijn, naast creativiteit, belangrijk kwaliteiten van een kok. De meest gevraagde opleiding bij een vacature voor een startfunctie in de keuken is een horeca koksopleiding, MBO niveau 2 of 3.

klik op onderstaande link voor een actueel overzicht van openstaande vacatures: keuken - kok vacatures

Adverteren

U kunt adverteren op deze website, neem hiervoor contact met ons op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers

Volg ons

Blijf via de sociale media op de hoogte