Sales en Marketing

De verkoop afdeling in een hotel wordt bijna altijd bij de Engelse benaming “Sales” aangeduid. Het hoofd van deze afdeling is de Director of Sales, ook wel DOS genoemd. Als een hotel onderdeel is van de hotelgroep of keten, dan zal de Marketing voor het belangrijkste deel door het hoofdkantoor worden gedaan. Bij zelfstandige hotels wordt dit of door deze afdeling gedaan of via de afdeling Marketing,  Public Relations of PR. De afdeling Sales onderhoudt de contacten met bedrijven en reisorganisaties die hotelovernachtingen boeken voor hun personeel of klanten. Zij onderhouden de contacten met bestaande relaties en benaderen bedrijven en reisorganisaties die nog geen zaken doen met het hotel.

In een baan of bijbaan  in de afdeling Sales werk je over het algemeen op kantoortijden, avond activiteiten komen echter regelmatig voor. Bij een vacature voor een startfunctie in deze afdeling wordt meestal Hogere Hotelschool gevraagd. Een vacature voor een bijbaan in de afdeling sales zul je niet vaak tegenkomen, ze zijn er wel maar niet heel veel.

Klik hier voor een overzicht van vacatures voor openstaande banen en eventuele bijbanen in de Hotel Sales en Marketing: Sales en Marketing, vacatures, banen, bijbaan 

Adverteren

U kunt adverteren op deze website, neem hiervoor contact met ons op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers

Volg ons

Blijf via de sociale media op de hoogte