Voorbereiden op het proces van solliciteren in een hotel

Je komt van school en wil op zoek naar een baan in een hotel. Of je hebt al werk maar je bent toe aan een nieuwe leuke uitdaging in een hotel of je zit even in between jobs en op zoek naar een leuke baan in een hotel, wat ga je dan doen?

Voor iedere sollicitatieprocedure is een goede voorbereiding nodig. Om een werkgever te kunnen overtuigen dat jij de juiste kandidaat bent, moet je eerst zelf goed weten wat je wilt doen, waarom je dit wilt en of je daar wel de juiste achtergrond voor hebt. Denk ook na over wat voor Hotel je wilt gaan werken (groot, klein, informeel etc.). Is dat voor jou allemaal al helder? Mooi, ga aan de slag. Zo niet, ga dan eerst oriënteren.

Ook heel belangrijk is het dat je jezelf leert kennen. Wat kan ik goed?  Wat zijn mijn sterke punten, op welke punten moet ik nog ontwikkelen?  Waarom wil ik die functie, waarom wil ik in dat hotel werken, wat kan is mijn toegevoegde waarde voor dat hotel. Ook vragen trouwens  die  gesteld zouden kunnen worden tijdens een sollicitatiegesprek. Niet verkeerd om je hier eens in te verdiepen.

 

Waar kan je je op voorbereiden?

  • waarom wil je juist deze functie, wat maakt je zo geschikt
  • kun je voorbeelden geven van situaties uit het verleden geven waar dit uit blijkt?
  •  wat zijn je karaktereigenschappen en interesses?
  • wat voor ervaringen en opleidingen heb je?
  • wat zijn je vaardigheden en capaciteiten? 
  • wat voor functie zoek je?
  • bij wat voor bedrijf zou je willen werken?

Een zelfanalyse helpt niet alleen sterk en duidelijk te zijn tijdens een Hotel sollicitatiegsprek maar kan ook helpen bij het vinden van een passende functie. Ben je sterk in communicatie en je houdt van commercieel bezig zijn? Dan zou Sales of PR bijvoorbeeld wel iets voor jouw kunnen zijn.

 

Informatie verzamelen

Voor een goede sollicitatie heb je het één en ander aan informatie nodig. Verken eerst jezelf en de (lokale) arbeidsmarkt voor je gaat solliciteren (wat is er zoal beschikbaar, wat zijn de eisen etc).

Via Internet heeft u informatie van over de hele wereld binnen handbereik. Dit geeft u een unieke kans om uzelf goed te verdiepen in wat u nou graag zou willen doen (het werk), voor wat voor bedrijf u graag zou willen werken, wat een marktconform salaris is, of er een soortgelijk bij jouw in de regio gevestigd is et. Weet u niet exact wat u graag zou willen? Doe dan een beroepskeuze of leer meer over de verschillende broepen die er zijn. Er zijn diverse beroepskeuzetesten en broepeninformatie online te vinden. Daarnaast hebben de arbeidsbemiddelaars, het cwi of Adviesbureau's voor Opleiding en Beroep (AOB) vaak proffesionelere tests.

Daarnaast kunt u zich verdiepen in een specifiek bedrijf door de hun website te bezoeken. Of wellicht weet een kennis of een vriend iets over het bedrijf. Of door jaarverslagen te lezen van het betreffende bedrijf . 

 bron sollicitatieinfo.nl

Adverteren

U kunt adverteren op deze website, neem hiervoor contact met ons op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers

Volg ons

Blijf via de sociale media op de hoogte