Werken en leren in een hotel, Leerplaatsen BBL en BOL stageplaatsen

Bijna ieder hotel biedt leerplaatsen aan om stage te kunnen lopen en in de vele verschillende afdelingen valt veel te leren. Hotels bieden stageplaatsen aan voor zowel HBO als MBO studenten, Voor MBO studenten zowel in de BOL als in de BBL opleidingen op verschillende niveaus en verschillende richtingen. Uiteraard worden stageplaatsen en leerplaatsen aangeboden voor Horeca maar ook in de richtingen toerisme, administratie, IT, techniek, facilitair en soms zelfs op sport gebied. Voor de BBL leerling gastheer/ leerling gastvrouw en de leerling kok zijn er op veel opleidingen zelfs speciale hotel of sterrenklassen.

Een stageperiode kan een belangrijke invloed hebben om de rest van je Hotel carrière, vaak begint zo'n carrière met een vaste baan in de afdeling waar ook de stage is doorlopen.

Als je nog niet goed weet in welke afdeling je later wilt werken, dan kun je kiezen voor een mixt stage. Hierbij werk je in een aantal verschillende afdelingen en krijg je een indruk van wat de werkzaamheden in die afdelingen inhouden. Als je kiest voor een stage in één afdeling, dan zul je veel meer de diepte ingaan en meer kennis opdoen van deze afdeling wat je weer helpt als je gaat solliciteren naar je eerste baan.

Als je wilt leren leiding geven dan is housekeeping of stewarding de beste plek. In veel hotels zul je in deze afdelingen, na een gedegen inwerkperiode, daadwerkelijk leiding mogen geven.

Klik hier voor een overzicht van opstaande vacatures stages en leerplaatsen: 

stage hotel plaatsen en vacatures en Hotel leerling BBL, leerplaatsen keuken,bediening en receptie 

Adverteren

U kunt adverteren op deze website, neem hiervoor contact met ons op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers

Volg ons

Blijf via de sociale media op de hoogte