Tips bij het plaatsen van een vacature

Functienaam

Bij online vacatures is het van belang dat u een aansprekende functienaam gebruikt die goed kan worden gevonden. Verplaats uzelf in  een werkzoekende, welke zoekwoorden zullen zij gebruiken als zij op zoek zijn naar de functie die u aanbiedt? Als u deze termen in uw vacaturenaam gebruikt, vergroot u de kans dat uw vacature hoog eindigt en dus beter gevonden wordt in zoekmachines 

 

Functiegroepen en hotel afdelingen

Kandidaten kunnen vacatures zoeken voor een bepaalde functiegroep. U kunt één vacature in meerdere functiegroepen geplaatsen, handig voor bijvoorbeeld combinatiefuncties. U kunt er ook voor kiezen de vacature meerdere keren te plaatsen onder verschillende functiegroepen. Voor een management functie adviseren wij de functie te plaatsen onder de betreffende afdeling en onder de functiegroep 'Management"

 

Hoofd functiecategorie

In een vacature is het verplicht een hoofd functiecategorie aan te geven, dit kan maar één categorie zijn en wordt gebruikt in de paginanaam zodat uw vacature goed wordt gevonden in de zoekmachines.

 

Plaats iedere vacature apart

Plaats iedere vacature apart op de site. Ook als u bijvoorbeeld een parttime en een fulltime kok zoekt of als een vacature zowel fulltime als parttime kan worden ingevuld,  maak daar dan 2 aparte vacatures van. Hierdoor kunt u beter de focus aanbrengen en informatie geven die direct van toepassing is. Uw vacatures worden dan beter gevonden en meer gelezen. 

 

Verbeter de vindbaarheid van uw vacatures

Als omschrijving van de vacature pagina en bedrijfspagina wordt in de zoekmachines de eerste regels uit het eerste tekstblok gebruikt. De vindbaarheid van uw pagina's verbetert als u in deze tekst veel gebruikte zoekwoorden opneemt. Als de tekst aansprekend en wervend is zal bovendien op uw pagina meer worden geklikt. Omschrijf in uw text uw kwaliteiten als Horeca Werkgever.

 

Studenten

Werken in een hotel.nl wordt ook goed bezocht door studenten, zowel voor oriëntatie als voor directe sollicitaties. Wij adviseren daarom ook uw vacatures te plaatsen voor parttime banen, vakantiewerk, bijbanen, hotel stages en leerplaatsen bbl. Ook een afstudeeropdracht kunt u op de site plaatsen.

 

Vacatures altijd up-to-date

Kandidaten waarderen het niet als er op de site veel oude vacatures vermeld worden. Om de vacatures up-to-date te houden worden alle vacatures automatisch na 2 maanden gedeactiveerd. De vacature blijft dan wel bestaan in het systeem maar niet meer zichtbaar voor de kandidaat. Het hotel krijgt hiervan automatisch bericht per email en als de vacature nog niet is vervuld, dan kunt u deze eenvoudig weer opnieuw activeren, uiteraard zonder extra kosten.

 

Waar gaan de sollicitaties naar toe?

Sollicitaties ontvangt u op het adres wat is ingevoerd bij de contactpersoon die is gekoppeld aan een vacature.  Vermeld geen mailadressen in de tekst van uw vacature,  hiermee voorkomt u spam mail en houdt u uw resultaten meetbaar.

 

Reacties naar een 2e adres versturen

Wilt u een kopie van de sollicitaties op een 2e email adres ontvangen? Gebruik dan het cc mail veld in de vacature , de solliciatie wordt dan verstuurd naar het adres van de contactpersoon en het invoerde adres in het cc vak.

Adverteren

U kunt adverteren op deze website, neem hiervoor contact met ons op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers

Volg ons

Blijf via de sociale media op de hoogte