Tips bij het plaatsen van een hotel vacature

Functienaam

Bij online vacatures is het van belang dat u een aansprekende functienaam gebruikt die goed kan worden gevonden. Verplaats uzelf in  een werkzoekende, welke zoekwoorden zullen zij gebruiken als zij op zoek zijn naar de functie die u aanbiedt? Als u deze termen in uw vacaturenaam gebruikt, vergroot u de kans dat uw vacature hoog eindigt en dus beter gevonden wordt in zoekmachines 

 

Functiegroepen en hotel afdelingen

Kandidaten kunnen vacatures zoeken voor een bepaalde functiegroep. U kunt één vacature in één of twee functiegroepen plaatsen, handig voor bijvoorbeeld combinatiefuncties. U kunt er ook voor kiezen de vacature meerdere keren te plaatsen onder verschillende functiegroepen. Voor een management functie adviseren wij de functie te plaatsen onder de betreffende afdeling en onder de functiegroep 'Management"

 

Hoofd functiecategorie

In een vacature is het verplicht een hoofd functiecategorie aan te geven, dit kan maar één categorie zijn en wordt gebruikt in de paginanaam zodat uw vacature goed wordt gevonden in de zoekmachines.

 

Plaats iedere vacature apart

Plaats iedere vacature apart op de site. Ook als u bijvoorbeeld een parttime en een fulltime kok zoekt of als een vacature zowel fulltime als parttime kan worden ingevuld,  maak daar dan 2 aparte vacatures van. Hierdoor kunt u beter de focus aanbrengen en informatie geven die direct van toepassing is. Uw vacatures worden dan beter gevonden en meer gelezen. U kunt tevens specifieke informatie geven over werkdagen, werktijden, contractsvorm e.d.

 

Verbeter de vindbaarheid van uw vacatures

De zoekmachines zullen uw vacatures beter vinden als de zoektermen 2 of 3 keer voorkomen in de tekst van de vacature. Gebruik de woorden niet te vaak, dat heeft het tegenovergestelde effect! Als de tekst aansprekend en wervend is zal bovendien op uw pagina meer worden geklikt. Omschrijf in uw text uw kwaliteiten als  Werkgever.

 

Foto en filmpje

Bij iedere vacature kunt u een foto bijsluiten. De foto wordt getoond in de zoekresultaten en wordt ook meegenomen naar de sociale media als de vacature wordt gedeeld. U heeft de keuze uit een eigen foto of een foto uit het bestand van de site. Een eigen foto werkt over het algemeen het beste. Controleer het formaat en afdrukstand van de foto, niet elk formaat werkt even goed. Bij een vacature kan tevens een kort filmpje worden geplaatst, bijvoorbeeld van het team, een medewerker, de chef kok, de werkomgeving etc.

Vacature wizard

Vind u het lastig een wervende vacature tekst te maken? Maak dan gebruik van de vacature wizard naast het tekstblok in het vacaturescherm. In 10 stappen wordt u meegenomen om tot een wervende vacature tekst te komen.

 

Is het spreken van Nederlands niet zo belangrijk?

Geef van aan dat de vacature beschikbaar gemaakt moet worden op de website in de Engelse taal. Kandidaten die geen Nederlands spreken kunnen dan ook op de vacature solliciteren. De website wordt niet actief in het buitenland gepromoot, deze faciliteit is gericht om kandidaten die al in Nederland zijn maar de taal (nog) niet spreken.

Studenten

Werken in een hotel.nl wordt ook goed bezocht door studenten, zowel voor oriëntatie als voor directe sollicitaties. Wij adviseren daarom ook uw vacatures te plaatsen voor parttime banen, vakantiewerk, bijbanen, hotel stages en leerplaatsen bbl. Ook een afstudeeropdracht kunt u op de site plaatsen.

 

Vacatures altijd up-to-date

Kandidaten waarderen het niet als er op de site veel oude vacatures vermeld worden. Om de vacatures up-to-date te houden worden alle vacatures automatisch na 2 maanden gedeactiveerd. De vacature blijft dan wel bestaan in het systeem maar niet meer zichtbaar voor de kandidaat. Het hotel krijgt hiervan automatisch bericht per email en als de vacature nog niet is vervuld, dan kunt u deze eenvoudig weer opnieuw activeren, uiteraard zonder extra kosten.

 

Waar gaan de sollicitaties naar toe?

Sollicitaties ontvangt u op het adres wat is ingevoerd bij de contactpersoon die is gekoppeld aan een vacature.  Vermeld geen mailadressen in de tekst van uw vacature,  hiermee voorkomt u spam mail en houdt u uw resultaten meetbaar.

 

Reacties naar een 2e adres versturen

Wilt u een kopie van de sollicitaties op een 2e email adres ontvangen? Gebruik dan het cc mail veld in de vacature , de solliciatie wordt dan verstuurd naar het adres van de contactpersoon en het invoerde adres in het cc vak.

Adverteren

U kunt adverteren op deze website, neem hiervoor contact met ons op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers

Volg ons

Blijf via de sociale media op de hoogte