Wat zet u in uw teksten van uw hotel vacatures

Een vacature tekst is niet hetzelfde als een functieomschrijving. In een functieomschrijving  staat welke taken iemand dagelijks uitvoert en wat er verwacht wordt.  In een vacature tekst maak je duidelijk waarom een goede kandidaat moet solliciteren.

Vergelijk het met een advertentie voor een auto. Hierin zet je geen lijst met technische specificaties maar benadruk je een paar zaken waarvan je denkt dat deze aanzetten tot een aankoop. Nou is een vacature uiteraard geen auto maar je wil wel dat de lezer tot actie overgaat

De meeste vacature teksten worden samengesteld uit een opsomming van taken, vaardigheden, functie-eisen en soms secondaire arbeidsvoorwaarden. Een goede vacature omschrijving benadrukt de belangrijkste onderdelen van de functieomschrijving om de juiste kandidaten aan te trekken en geeft nuttige informatie over het bedrijf als werkgever zodat kandidaten reageren die zich thuis voelen in de omschreven bedrijfscultuur.

Loop eens door je omschreven taken, vaardigheden en kenmerken. Kies hieruit nu 4 of 5 kerntaken en een paar echt onmisbare vaardigheden, dan heb je de basis voor een vacature tekst. Denk ook na over de manier van omschrijven.

 

wat niet werkt is bijvoorbeeld:

• effectief leiding geven aan het team
• medewerker ontvangt en bedient de gasten
• Schoonmaken van de hotel kamers

 

Maar u krijgt ze wel enthousiast door:

• De processen in de keuken verbeteren om effectiever te werken en de werksfeer te verbeteren
• Maakt het de gasten naar de zin door in te spelen op individuele wensen van de gast
• Zorgt ervoor dat de gast aankomt in een schone en opgeruimde kamer

Het verschil is hier dat het eerst de activiteiten beschrijft, en het tweede de resultaten.

 

Een concreet voorbeeld voor de functie van kamermeisje/ jongen:

Niet doen:

  • Per werkdag 20 hotelkamers schoonmaken
  • Werkkar netjes houden en bijvullen
  • Linnenkamer opruimen
  • Instructies opvolgen van supervisor


Wel doen:

  • De hotelkamer gereed maken voor een aangenaam verblijf van onze nieuwe gasten en
  • opruimen voor onze overblijvende gasten zodat de gast zich zoveel mogelijk thuis voelt in een schone en opgeruimde omgeving.
  • Onze gasten bestaan voor het grootste deel uit alleen reizende zakenmensen en in het weekend stellen die komen genieten van Amsterdam.
  • De verwachtingen van onze gasten zijn hoog aangezien ons hotel over 5 sterren beschikt, het hoogst mogelijk haalbaar in Nederland.
  • Wij zoeken enthousiaste mensen die hier een uitdaging in zien en het leuk vinden om onze gasten een aangenaam verblijf te bezorgen.
  • Onze supervisors zorgen voor training en begeleiding.

 

Vertel ook waarom de baan een goede baan is

Verwijs naar de kern van het bedrijf, de doelstellingen en de missie. Maak het voor de kandidaat gemakkelijk om de vraag “Waarom wil je bij ons werken” te beantwoorden. 

Voeg opmerkingen  van je werknemers toe die laten zien waarom uw bedrijf een goed bedrijf is om voor te werken. Ook hiermee valt je vacature op, zolang het maar echte verhalen zijn.

Je zult ook voordelen zoals zekerheid, secundaire arbeidsvoorwaarden, sociale activiteiten en wellicht andere aspecten willen benadrukken. Hiermee onderscheid je jezelf van andere werkgevers.

In een functieomschrijving leg je uit wat de werknemer doet voor het bedrijf – in de vacature teksten leg je uit wat het bedrijf doet voor de nieuwe werknemer

 

Zorg voor een duidelijke ‘call to action’

Als je CV’s wilt ontvangen, dan is ‘solliciteer nu’ duidelijk genoeg. Een veel gehoorde klacht is dat kandidaten geen of erg laat een reactie ontvangen op hun sollicitatie. Waarom geef je geen garantie op een reactie binnen bijvoorbeeld 5 dagen, dat zal zeker aanspreken.

Geef ook duidelijk aan wat je van de kandidaat verwacht. Is een CV genoeg, wilt je ook een motivatiebrief ontvangen, referenties, diploma's, of is er een formulier dat ingevuld moet worden?

 

Tekst opmaak

U kunt teksten kopieëren en plakken uit een word document maar niet alle codes zijn in word gelijk aan die van een website. Als de opmaak van de tekst er niet goed uitziet haal dan via de Editor (opmaak kolom boven de tekst) de opmaak codes eruit. U kunt vervolgens de tekst opnieuw opmaken met diezelfde editor boven het tekstvak. Een alternief is om de tekst uit een word document eerst te plakken in een kladblok document en dan weer door te kopieëren naar de website. Kladblok zal alle opmaak codes automatisch verwijderen.

 

Gebruik de vacature wizard

De vacature wizard in het vacaturescherm helpt u in 10 stappen een wervende tekst te maken.

Adverteren

U kunt adverteren op deze website, neem hiervoor contact met ons op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers

Volg ons

Blijf via de sociale media op de hoogte